Tallers Científics & Xarxes Socials

   

 

 

Tallers científics per a infants i Joves!

 

La ciència ens envolta a tothora i no la comprenem! Centenars de processos químics, biològics, físics i geològics passen constantment al nostre entorn (i fins i tot dins nostre!). Aquí teniu la oportunitat d’aprendre com funcionen sense deixar de passar-nos-ho bé. A partir de petits i grans experiments, descobrirem els secrets de la ciència... esteu preparats?!

 

Taller de Magnetisme:

Imants, camps magnètics i objectes que es mouen. Sols? NO! És el magnetisme! Com és que una brúixola assenyala sempre el nord? Com és que s’enganxen coses a la nevera si no hi ha cap pega?

Descobrim els secrets del magnetisme a partir de dos experiments que, amb una mica de sort, ens podrem endur a casa per ensenyar-ho a tothom!

 

Taller de Reaccions Químiques I

Sovint, barrejant dos o més materials ben senzills i que segurament tenim per casa, passen coses sorprenents. Heu provat mai de barrejar vinagre i bicarbonat? I abocar unes gotetes de Topiònic o Betadine sobre una patata? Nosaltres en traurem l’entrellat i encara més!

El nostre objectiu principal serà construir un coet que voli per sí sol. T’hi apuntes?!

 

Taller de Dinàmica i Cinemàtica :

“Doneu-me un punt de suport i moure el món!”, deia Arquímedes. D’aquí a les curses de cotxe de Fórmula 1, passant pels pènduls i els seus moviments hipnòtics. Però no tot funciona perquè sí, hi ha una raó i la trobarem. I ens divertirem! El nostre cos pot ser el motor d’un cotxe de carreres: què t’hi jugues?

 

 

Taller d’Astronomia

En una nit ben fosca, gairebé sense lluna, es poden veure tantes i tantes coses...! Estrelles, planetes, cometes, satèl·lits... fins nebuloses i galàxies! L’espai ens guarda mil i un secrets, i aquí estem per revelar-los, almenys els què els humans coneixem, que no són pocs! Vine i ben segur que et podràs endur un planetari fet íntegrament per tu!

 

 

  Taller de Reaccions Químiques II

Més i més reaccions! Objectes que es transformen en d’altres, agafen formes i canvien de colors. Cristalls preciosos i mètodes que semblen d’autèntic espia! Les reaccions químiques ens sorprenen però que quedi clar que res és màgia!

La matèria ni es crea ni es destrueix, sinó que es transforma. Vine a comprovar-ho amb els teus ulls!

 

Anglès: s’utilitzarà l’anglès com a llengua transversal al llarg de totes les activitats.

 

 


 

Tallers Xarxes Socials

 

T’agradaria fer les millors fotos?

Vols saber com fer els millors vídeos?

Crea la teva marca personal i aconsegueix més seguidors a les xarxes!!!

 

L’entrada amb força de les noves tecnologies en la nostra societat ha provocat grans canvis en el nostre dia a dia, principalment en la nostra forma de comunicar-nos.

Els infants i adolescents han nascut i crescut envoltats de tecnologia, de manera que estan les 24 hores del dia connectats al món a través del mòbil, de l’ordinador o de la tablet.

Vivim amb la pressió d’estar presents i actius a les xarxes socials, però és important que tinguem consciència de la nostra presència a les xarxes, d’on poden arribar les nostres dades i què passa amb tota la informació que pengem a internet.

Per tant, el que pretenem és que els infants i adolescents tinguin present que un ús inadequat i descontrolat pot arribar a perjudicar la seva imatge, i això podria crear una mala reputació online, aspecte que podria afectar-los en un futur proper.

Tot i això, si aprenen a gestionar de forma correcta i adequada les xarxes socials poden esdevenir un recurs molt beneficiós per les seves relacions, desenvolupar i fer créixer la seva marca personal i obtenir nombrosos avantatges en la societat actual.

 

         Què pretenem?

-       Objectius generals

 • Conèixer avantatges i inconvenients de l’ús de les xarxes socials.
 • Potenciar l’ús responsable i conscient de les xarxes socials.

-       Objectius específics

 • Facilitar eines i coneixements per realitzar i tractar les fotografies que es publiquen a les xarxes socials.
 • Facilitar  eines i coneixements per realitzar i editar vídeos que es publiquen a les xarxes socials.
 • Conèixer els tipus de seguidors de les xarxes socials i desenvolupar l’esperit crític per aconseguir els més saludables. 

 

Què farem? 

 • Retoc de fotografies: aprendrem els conceptes i coneixements necessaris per al bon ús de la càmera del telèfon mòbil i la presa d’imatges. Treballarem diferents eines de retoc d’imatges. Mostrarem el procés per a millorar les imatges digitals per tal de corregir-ne errors habituals: reenquadraments, ajustos de nivells, temperatura de color...
 • Edició de vídeo: s'ensenyen les tècniques bàsiques i les eines narratives per aprendre a filmar històries reals amb el mòbil. Es treballaran aspectes com el temps de durada dels vídeo, el guió inicial, la seqüència de plànols i tipus de plànols, l'ús de filtres, el balanç de blancs, la inclusió de cançons, rètols, caràtules i plantilles i es tractaran recursos disponibles per millorar els vídeos com els bancs d'imatges, vídeos i músiques disponibles.
 • Concursos: per tal de motivar als participants es realitzaran diferents concursos on es valoraran les imatges i vídeos produïts per ells mateixos. 
 • Trucs: es facilitaran trucs en l’edició i el retoc de les imatges i vídeos per tal que esdevinguin més atractius i tinguin més èxit a les xarxes socials.
 • Consells: per potenciar l’ús responsable i conscient de les xarxes socials es treballaran els avantatges i inconvenients del seu ús i es facilitaran consells per utilitzar-les de forma saludable.
 • Creació de la marca personal: per marcar la diferència i aconseguir més seguidors, treballarem la marca personal, afavorint a l’autoconeixement a concretar quina imatge volem projectar a les xarxes, tenint en compte que el que publiquem actualment ens pots repercutir de forma negativa en un futur. Es tracta doncs, de potenciar les qualitats dels participants per crear-ne una bona imatge.
 • Anglès: s’utilitzarà l’anglès com a llengua transversal al llarg de totes les activitats.