Campus Petit Xef

 

 

Per aquest estiu, des del Centre d’Estudis Vilafranca Excellens, oferim la tercera edició del Campus Petit Xef després de l’èxit obtingut en les edicions anterior amb aquesta  proposta pionera i innovadora al municipi.

El Campus parteix del fet que els nens i joves s’introdueixin en el món de la gastronomia mitjançant l’experimentació, l’observació i la participació activa, amb l’objectiu que descobreixin la importància d’una dieta  sana i equilibrada, tot potenciant l’autonomia en la seva alimentació.

La principal novetat de l’edició d’enguany consisteix en el descobriment de la gastronomia de diferents països i cultures tot coneixent les seves característiques principals i els seus hàbits i costums. 

Cada setmana treballarem la gastronomia d’un país concret, que serà l’eix temàtic principal, a partir del qual es realitzaran totes les activitats. La proposta formativa es divideix en diferents mòduls en els que es treballaran diversos aspectes:

  • Fem de cuinersels alumnes crearan els seus propis plats i en coneixeran el procés d’elaboració, així tindran contacte directe amb els aliments, els quals podran percebre a través dels sentits i viure les emocions que produeixen. A més, diàriament es lliurarà a cada en el plat que hagi elaborat.

  • Educació per la Salut: es realitzaran activitats perquè els alumnes desenvolupin i adquireixin uns hàbits saludables.
  • Llengua anglesa: es treballarà l’anglès des d’una vessant lúdica i participativa, facilitant així l’aprenentatge significatiu.
  • Reforç i ampliació dels continguts acadèmics: compta amb un espai on els nens i joves podran ampliar i reforçar els continguts treballats durant el curs acadèmic corresponent, així com fer els deures d’estiu, preparar, si s’escau, les recuperacions del setembre o introduir els continguts del curs vinent per tal d’iniciar-lo amb bones perspectives.ar 

Podeu consultar les receptes de les edicions anteriors al Blog del Campus Petit Xef.